Más ligero que el aire – Hans Magnus Enzensberger (1999)

Vaig saber d’ell quan me’l van donar a llegir a primer de periodisme. L’obra, “Elementos para una teoría de los medios de comunicación”, un llibret marró de l’editorial Anagrama, exposava de forma crítica els fonaments de la comunicació de masses. L’autor, amb aquell nom altisonant i impronunciable, va obrir el ball de teòrics que ens acompanyarien durant la carrera, forçant a pensar amb les seves reflexions. Amb el temps vaig descobrir el seu perfil tot-terreny, capaç de tot. Intel·lectual, creador, crític, poeta, amb la llengua a punt i la ment preparada per al combat dialèctic. La seva prosa incisiva et pren l’orella, la seva poesia enlluerna amb el seu alemany trencaclosques.

Dado el caso

Elige entre las faltas
que te han sido dadas,
pero elige correctamente.
¿Es tal vez falso
hacer lo correcto
en el momento falso,
o correcto
lo falso
en el instante correcto?
Un paso en falso
no se puede corregir.
La falta correcta,
se se escapa una vez
no es fácil que vuelva.

+

Kraftwerk: Neon Light

Share Button

Deixa un comentari