London Calling – The Clash (1979 – 2014)

Recordo el dia. Va ser a la botiga d’electrodomèstics Vidosa de Balmes amb Pàdua. Ja no existeix, ara és un basar d’estris per a la casa. La secció de discos era a la planta baixa, baixant les escales, després de passar per la part dedicada a la fotografia. Em va caldre escollir entre dos discos de la companyia CBS, els dos eren dobles i lluïen l’adhesiu “no pagues más de quinientas pesetas” a la coberta. Eren el “London Calling” de The Clash i “The River” de Bruce Springsteen. Cinc-centes peles, el preu d’un per dos. Una ganga, una jugada de màrqueting i la meva setmanada que volava. La cara de l’un i aquell paio trencant el baix contra el terra. Bruce Springsteen i el seu “Born to run”, el primer disc del Clash. Decidir entre el rock and roll de sempre o perseverar en el punk. No vaig dubtar.
Potser el disc d’una època, d’una generació. Un exemple a seguir en termes de creació. Pel risc, la hiperactivitat, la lucidesa. Obrir amb aquell èpic “London Calling” i el rock rabiüt de “Brand New Cadillac” i llavors sonava “Spanish Bombs” i jo li anava al pare a dir-li que uns punks anglesos havien fet una cançó sobre la guerra civil, sonava “The guns of Brixton” i el baix martellejava a la cambra una vegada i una altra, i si tal cançó no em feia el pes, jo insistia fins que m’acabava entrant, i “Jimmy Jazz“, “Train in vain“, “Lost in the supermarket“, ensenyant el disc a tothom amb un “és la puta bomba”.
35 anys fa d’això.
(més 1)

Share Button

9 comentaris a “London Calling – The Clash (1979 – 2014)

 1. 35 anys, i potser encara no hem rebut un impacte tan gran de cap altre artista… O potser era l’edat (la nostra)? No, eren el Clash en lo mejor.

 2. Lo millor és haver-ho viscut en temps real. Malgrat que jo no vaig poder veure’ls en directe. Però m’és igual. Una abraçada, Miquel.

 3. Gracias por el comentario, Miguel.

  Son esas cosas que pasan, que deciden el futuro. Afortunadamente, los discos permanecen para ir a por ellos cuando desees.

  • Sí, bastante de acuerdo. Es lo que pensé al leer tu entrada. Es que además de que me guste más The River que London Calling, me define mucho más como aficionado el disco de Bruce Springsteen, supongo.

   De hecho, escuché el de The Clash años antes que The River. Pero no conecté completamente, aunque me parece un buen disco, claro. Yo era de los que detestaba a Springsteen. Pero hace tiempo, debido a ciertas circunstancias, entré a saco en los discos clásicos de Bruce y sufrí una afortunada caída sanpablesca.

   Por lo que si tuviera que reseñar alguno, en esa línea autobiográfica que tú tan bien sabes hacer, me decantaría por The River. Tendría mucho que explicar, creo. Es uno de los discos de mi vida, de la misma forma que el tuyo y el del amigo miquel montfort es London Calling.

   Como dices, los grandes discos esperan al aficionado. Pero el punto generacional, esa conexión… eso no creo que lo decida sólo el disco. Depende mucho del oyente. Quien sabe, quizás mi vida me reserve una nueva oportunidad para el London Calling.

   Saludos 🙂

 4. Recorde perfectament aqueixa sensació de veure en la cubeta de “música estrangera” la portada del London Calling, agafar el disc i pensar “amb aquesta portada no poden fallar” i clar, després d’escoltar-ho durant unes hores, ho tenia clar, era un dels imprescindibles.
  Molt bona entrada i
  Bons Nadals !!

  Pd.: uff, com passa el temps !! quan els discos es vindrien en tendes de electrodomèstics !!

 5. Gràcies pel comentari
  Era el que hi havia.
  I la botiga més important de discos del moment, discos Castelló, estava com en un vestíbul.
  I ara que ho tenim tot, no es venen discos.
  Salut!

Deixa un comentari