Raons per ser feliç

Decàleg de l’escriptor – Etgar Keret

1. Assegura’t que t’ho passes bé escrivint.

Als escriptors els encanta dir com n’és, de dur, el procés d’escriptura i quant de patiment comporta. Menteixen. A la gent no li agrada admetre que es guanya la vida fent allò que els apassiona. Escriure és una manera de viure una altra vida. Moltes altres vides. Les vides d’innumerables persones que no has estat mai, però que són del tot tu. Cada cop que seguis per enfrontar-te a una pàgina, prova, encara que no te’n surtis, d’agrair l’oportunitat d’expandir l’espectre de la teva vida. És divertit. Mola. I no deixis que ningú et convenci del contrari”. Punt número U i fonamental. A partir d’aquí, 9 punts més, per saber si anem pel bon camí. D’una o una altra manera.

8 consells per escriure un bon relat de Kurt Vonnegut

Especialment interessant el número 6 que diu:
Sigueu uns sàdics. Tant li fa com en siguin de dolços i innocents els protagonistes, feu que els passin coses horribles per tal que el lector pugui veure de quina pasta estan fets” Sempre és interessant l’opinió d’un irreverent com el senyor Vonnegut.

Llavors una reflexió de Javier Cercas, a través del personatge Javier Cañas, extret del seu “Las Leyes de la Frontera”:

Para ponerme a escribir. En cuanto me tumbé en el diván del psicoanalista empecé a pensar que, si de verdad resultaba útil contarme de viva voz mi historia para poder entenderla, más útil resultaría contármela por escrito, porque pensé que escribir es más difícil que hablar, obliga a un esfuerzo mayor y permite profundizar más“.

Share Button

Deixa un comentari